Kevin heeft jarenlang leiderschapsopleidingen verzorgd voor de Politie. Hij richtte zich vooral op leidinggevenden die met uitvoerende medewerkers ‘met de voeten in de modder’ staan. Kevin ontdekte dat vrijwel alle problemen en uitdagingen in teams een leiderschapscomponent hebben. Alles begint en eindigt met goed (persoonlijk) leiderschap. Duidelijkheid, betrouwbaarheid, aandacht voor de mens en de resultaten maken het verschil tussen een fijn en een beroerd team, tussen motivatie en demotivatie, tussen hoge en lage verzuimcijfers, goede resultaten en gemiddelde resultaten en bovenal tussen plezier en gedoe. 

Naast zijn carrière bij de politie (2007-2023), begon hij zijn eigen coachingspraktijk; Vikinglife (2017). Hij richt zich op leiderschap, persoonlijk leiderschap en in het bijzonder richt hij zich steeds meer op mannelijk persoonlijk leiderschap.

En Vikinglife? Vikinglife staat voor Kevin voor de wijze waarop hij alles in het leven creëert. Dit doet hij langs de waarden van de oude Noordse vikingen. In zijn coaching en trainingen maakt hij veelvuldig gebruik van verhalen en metaforen in dit thema. Kevin is als het ware een moderne 21e eeuwse viking.

De afgelopen jaren begeleidde hij enkele honderden mannen en vrouwen in hun eigen zoektocht naar hun eigen(wijze) leiderschap. Ook begeleidde hij kleine tot middelgrote teams binnen de overheid, bedrijfs- en verenigingsleven. Kevin hangt niet een bepaalde stroming aan. Hij maakt gebruik van een breed scala aan tools, methoden, technieken en theorieën. Van systemisch werken tot ademcoaching en van theorieën van Jung tot Deep Democracy. Geen situatie is hetzelfde, geen mens is hetzelfde. Kevin levert altijd maatwerk. Hierbij vaart hij op ervaring en intuïtie. 

Over Kevin van der Straten

Naast zijn werk als coach en trainer, is Kevin gepassioneerd sportduiker. Dit doet hij onder andere met zijn zoon. Hij is getrouwd en woont samen met zijn vrouw en zoon in Drenthe. 

Kevin wordt omschreven als rustig, betrouwbaar, humoristisch en authentiek. Met zijn rustige voorkomen en oprechte aandacht, is hij in staat om te verbinden en te luisteren naar wat er niet wordt gezegd. Hij vraagt door waar anderen twijfelen of afhaken. Hij peutert altijd net een tandje dieper om de ander verder te helpen.

Waarom doe je mee met Ludis Vitaal?

“Ik geloof heilig in een integrale aanpak. Alles staat met alles in verbinding. Dat is zo in het leven en dat is zo in jou! Het heeft geen zin om slechts 1 onderdeel aan te pakken. Je fysieke fitheid draagt bij aan je mentale fitheid en andersom. Fysiek is niet alleen sporten, maar ook voeding en rust. Mentaal is niet alleen ontspannen en reflecteren, maar ook vooruit kijken en doelen stellen. De focus op het geheel en op de specifieke onderdelen, maakt dat ik geloof in Ludis Vitaal. Op elk vlak hebben deze mannen experts gevonden die samen, elk vanuit hun eigen professie, jou willen helpen om in korte tijd je roer om te gooien naar een vitaler, liefdevoller en gelukkiger leven. 

Ik raad iedereen aan om mee te doen. Natuurlijk kun je het ook allemaal zelf uitdokteren en dingen proberen, maar dit werk is al voor je gedaan! Mijn ervaring is dat als je het samen doet, ga je sneller, dieper, sleep je elkaar erdoor en heb je een stok achter de deur. Zo bereik je samen mooiere resultaten.” 

Opleidingen:

HBO – Integrale Veiligheidskunde – Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

HBO – Politiekunde – Politieacademie

Post HBO – Senior coaching en counseling.  – Alba Academie

Post HBO – Teamcoaching – Alba Academie

Deep Democracy – level 1-2 – Lewis Deep Democracy 

Insights Discovery – Practitioner 

Breathpower Coach – Studio Purana – Ockelbo Zweden