Vikinglife

Vikingen staan voor mij voor Eenvoud, Eerlijkheid, Echtheid en Eigenwijs. Ze stelden doelen en bewogen hemel en aarde om hun doelen te verwezenlijken. Plunderen was geen doel, maar een middel om je gezin te kunnen onderhouden. Vikingen ontdekten nieuwe werelden doordat zij zochten naar meer vruchtbare grond om zich te kunnen vestigen. 

Bij vikingen denk ik aan authentieke krijgers die zichzelf en hun naasten lief hadden. Zij verdedigden hun waarden met hand en tand. Vikingen konden bijzonder goed navigeren en waren nieuwsgierig naar andere werelden, gewoonten en gebruiken. Zo verbeterden zij zichzelf om met meer succes hun avontuur te vervolgen om zo hun dierbaren het beste leven te geven.

In coaching gebruik ik heel veel metaforen uit de vikingtijd. Er zijn veel paralellen te trekken tussen toen en nu. We kennen de wijsheden uit het Oosten, de wetenschap uit het Westen en het temperament uit het Zuiden, maar het Noorden blijft wat achter. Daar kwamen de Vikingen vandaan. Rustig, vastberaden, betrouwbaar en loyaal… hebben zij enorme veranderingen teweeg gebracht in ons huidige leven. Kijk maar eens naar de diverse succesvolle Scandinavische bedrijven en de overeenkomst in de manier waarop zij hun business aanpakten en de wereld op zijn kop zetten.


Kevin van der straten

Kevin heeft jarenlang leiderschapsopleidingen verzorgd voor de Politie. Hij richtte zich vooral op leidinggevenden die met uitvoerende medewerkers ‘met de voeten in de modder’ staan. Kevin ontdekte dat vrijwel alle problemen en uitdagingen in teams een leiderschapscomponent hebben. Alles begint en eindigt met goed (persoonlijk) leiderschap. Duidelijkheid, betrouwbaarheid, aandacht voor de mens en de resultaten maken het verschil tussen een fijn en een beroerd team, tussen motivatie en demotivatie, tussen hoge en lage verzuimcijfers, goede resultaten en gemiddelde resultaten en bovenal tussen plezier en gedoe.

Naast zijn carrière bij de politie (2007-2023), begon hij zijn eigen coachingspraktijk; Vikinglife (2017). Hij richt zich op leiderschap, persoonlijk leiderschap en in het bijzonder richt hij zich steeds meer op mannelijk persoonlijk leiderschap.

En Vikinglife? Vikinglife staat voor Kevin voor de wijze waarop hij alles in het leven creëert. Dit doet hij langs de waarden van de oude Noordse vikingen. In zijn coaching en trainingen maakt hij veelvuldig gebruik van verhalen en metaforen in dit thema. Kevin is als het ware een moderne 21e eeuwse viking.

De afgelopen jaren begeleidde hij enkele honderden mannen en vrouwen in hun eigen zoektocht naar hun eigen(wijze) leiderschap. Ook begeleidde hij kleine tot middelgrote teams binnen de overheid, bedrijfs- en verenigingsleven. Kevin hangt niet een bepaalde stroming aan. Hij maakt gebruik van een breed scala aan tools, methoden, technieken en theorieën. Van systemisch werken tot ademcoaching en van theorieën van Jung tot Deep Democracy. Geen situatie is hetzelfde, geen mens is hetzelfde. Kevin levert altijd maatwerk. Hierbij vaart hij op ervaring en intuïtie. 

Naast zijn werk als coach en trainer, is Kevin gepassioneerd sportduiker. Dit doet hij onder andere met zijn zoon. Hij is getrouwd en woont samen met zijn vrouw en zoon in Drenthe. 

Kevin wordt omschreven als rustig, betrouwbaar, humoristisch en authentiek. Met zijn rustige voorkomen en oprechte aandacht, is hij in staat om te verbinden en te luisteren naar wat er niet wordt gezegd. Hij vraagt door waar anderen twijfelen of afhaken. Hij peutert altijd net een tandje dieper om de ander verder te helpen.