Viking leadership

Vikinglife begeleidt leidinggevenden in hun vak. Los van de business waarin je actief bent, ben je bovenal leider. Leiderschap is een vak.

Een Vikingleider is autonoom. Hij* snapt het spel van leidinggeven en -nemen. Hij kent zichzelf en zijn team en weet samen de gestelde doelen te behalen. 

Nieuw in een leidinggevende rol?

Een Vikingleider is autonoom. Hij snapt het spel van leidinggeven en -nemen. Hij kent zichzelf en zijn team en weet samen de gestelde doelen te behalen.

Nieuw in een leidinggevende rol

Eindelijk is het zover, je geeft leiding aan een team. Er verandert ineens iets. Eerst was je ‘one of the soldiers’ nu ben je hun leider. Je mag medewerkers aansporen, corrigeren, slechtnieuwsgesprekken voeren, belonen, soms een op een, en soms sta je voor de groep. Hoe komt het dat een gesprek soms helemaal de verkeerde kant op gaat, informele leiders jou uittesten, de groep zich tegen je keert, massaal linksaf slaat als jij naar rechts wilt? Vikinglife helpt jou om de kunst van het Vikingleadership onder de knie te krijgen. 

Wat brengt goed leiderschap mijn team / bedrijf

Ik vind dat elk probleem in een organisatie in essentie een leiderschapsprobleem is. 

Elke situatie is anders, elke medewerker is anders, elke leider is anders. Dit vraagt om leiders die flexibel zijn en kunnen verbinden. Leiders die inzien wat op dat moment nodig is en hun leiderschap hiernaar aanpassen. Alle problemen en vraagstukken tackelen door goed leiderschap zal niet lukken, maar het geeft zeker een goede impuls aan:

  • verlagen verzuimcijfers
  • verhogen van werkplezier
  • verhogen van betrokkenheid
  • stimuleren van groei van medewerkers
  • vergroten van groei van je bedrijf
  • minder uitval onder leidinggevenden

Praktisch 

Viking leadership kent meerdere varianten. Vikinglife levert altijd maatwerk. Het is mogelijk om een aantal individuele sessies, gericht op (persoonlijk) leiderschap, te boeken. 

Vikinglife kan daarnaast een aantal momenten als schaduw meebewegen met de leidinggevende of het leidinggevende team en hierna feedback geven op hetgeen waargenomen is EN hier haar coaching en training op afstemmen. 

Kortom; er is veel mogelijk. Neem vooral contact met ons op om de meest passende aanpak te onderzoeken. 

*Waar ‘hij’ staat, zou net zo goed ‘zij’ kunnen staan. Omwille van de leesbaarheid kiezen we hier voor ‘hij’.